Oppskrift: Kylling bruchetta

Du trenger for 2 personer:

2 kyllingfileter, et grovt brød, pesto, to store tomater, en fersk mozarellaost (de som ligger i vann i en pose), spinatblader, ruccula, havsalt, pepper og olje.


Slik gjør du:

Skjær opp 4 brødskiver på skrå av brødet slik at skivene blir avlange. Smør på yndlingssmøret ditt. Ha olje i stekepanna og stek brødskivene. Strå over litt havsalt og legg de deretter på rist.

P1120148.JPG

Skjer begge kyllingfiletene på langst, slik at du får fire fileter. Stek de i stekepanna.

Imens skjerer du tomatene. Den ene skal være i skiver (til bruchettaèn) og den andre skal være i biter (til salaten) Skjær også opp mozarellaen. Du skal ha fire skiver og resterende i biter.

Legg opp salaten på fatene. Spinatbladene, ruccula, tomat,- og ostebitene. Hell over bittelitt olje og pepper. 

Smør brødskivene med pesto, legg på en seng av spinatblader, deretter kyllingfileten, osteskivene og tomaten og legg på den andre brødskiva på toppen.

Så enkelt og så godt. -Nytes umiddelbart!

Tips for å bevare pestoen: Ha resterende som er igjen i glasset du kjøpte i en zip-pose og frys den. Neste gang du skal ha, knekker du bare av ønsket bit. Tiner ila et par timer.


I går tilbringte jeg hele ettermiddagen hjemme hos mamma. Vi laget oss netopp denne retten og koste oss hele kvelden. Bestemor kom også innom, og da ble vi sittende. Vi tre som er på jobb hver dag sammen, pratet som om vi ikke hadde sett hverandre på ukesvis.