Testing på dyr

image.jpg

De aller fleste av oss, inkludert meg selv, er opptatt av hvorvidt produkter vi kjøper er testet på dyr.

Men vet du egentlig hva det innebærer at det ikke er testet på dyr? Det fleste av oss har sett de grusomme bildene på nettet om hvordan dyrene ser ut og lider under slike testinger. Og det er jo nok i seg selv å trekke en beslutning ut i fra, men jeg ville vite alternativet...

image.jpg

Jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke tenkte over dette for noen år tilbake, ikke fordi jeg ikke brydde meg, men fordi jeg ikke visste bedre. Men etter at jeg begynte å selge makeup selv er dette et tema som berører meg. Først tenkte jeg: "nei, jeg kan ikke selge eller kjøpe produkter som er testet på dyr, og deretter begynte jeg å tenke, "men hva tester de på da? Mennesker... Eller er ikke produktene testet i det hele tatt? Jeg fant hvertfall ut at et enkelt svar fra en butikkansatt eller et klistremerke som viste "ikke testet på dyr" ikke var godt nok svar for meg. Så jeg benyttet sjansen mens vi hadde gründeren av et makeupmerke i salongen vår. Jeg skal forenkle forklaringen hennes så godt jeg kan her: Når det blir laget nye makeup-merker og hudpleieprodukter brukes "gamle-formler" og grunnstoffer som allerede er testet på dyr (ja, du leste riktig) for å deretter mikse sammen nye produkter.

image.jpg

Så med andre ord; ja, produktene er testet. Nei, de er ikke testet på mennesker. Og jo, desverre er produktene som står for at de ikke er testet på dyr også testet på dyr, indirekte. Men det positive er at det ikke blir testet på nytt på dyret, fordi om det blir laget nye merker. Grunnstoffene som blir brukt er allerede testet på dyret for lenge siden og blitt godkjent. Så når man bruker gamle formler blir det heldigvis mindre og mindre av testing på dyr.

image.jpg

Tenkte bare å informere om dette da jeg tror at det er mange som vet a, men ikke b når det gjelder dette temaet, og fordi at dyretesting er et sårt og viktig tema for mange.

image.jpg

kilder: grunder av Cosmobeauty