5 ting du må vite før du farger håret ditt

Med alle kjendisene som farger håret og gjør drastiske forandringer- som blant annet Taylor Swift og Kylie Jenner, pluss alle de fine inspo bildene på instagram og pinterest, så er det veldig fristende å selv vil gjøre noen forandringer med håret. Men det tar mye tid og det vil selvfølgelig forandre håret ditt permanent. Nedenfor deler jeg noen tips til hva du bør vite før du sitter i frisørstolen.

1. Det er viktig å vite hva du vil ha:

Ta gjerne med et par inspirasjonsbilder av hva du ser for deg og hvilken farge du har i tankene. Da får frisøren et bedre inntrykk av hva slags farge du vil ha. Alle kan ha en forskjellig ide om hva «gyllen blond» ser ut, så et bilde vil være til stor hjelp.

2. Du må være fleksibel og tålmodig:

Vi har alle et forskjellig utgangspunkt før farging. Er håret ditt f.eks blondt, mørkt, friskt og sunt, eller er det kanskje litt slitt etter diverse farging? Du kan være heldig og få den perfekte fargen du ønsket etter første frisørtime, men det kan også hende du må tilbake for en omgang til, før du får resultatet du ønsker. Det er ikke alltid det er mulig å få akkurat den fargen du så på et bilde fra instagram, for husk at instagrambilder ofte legges ut med filter og det er ikke alltid at realiteten bak bildet er like pent.

3. Noen looks krever vedlikehold:

Tenk på hvor mye du vil betale og hvor ofte du vil gå til frisøren. Er du f.eks veldig mørk i håret og vil gå helt platina blond, så betyr det at du ofte må gå til frisøren for å farge etterveksten, for å hele tiden ha en fresh platina blond farge. Hvis du derimot ønsker striper i forskjellige lyse, gylne og brune toner, så vil du ikke ha like stort behov for å gå like ofte til frisøren. Så tenk først på hva det vil kreve i ettertid før du farger.

4. Farging kan forandre teksturen på håret:

Hvis du går for mørkere hår vil det gjøre håret ditt blankere og glattere. Farger du håret ditt lysere vil det bli litt grovere og fyldigere. Så det vil derfor være lurt å tenke på hvilken struktur håret ditt har og hva du ønsker.

5. Du må investere i nye produkter:

Har du nyfarget hår er det et must å investere i produkter som vil hjelpe med å bevare fargen og holde håret ditt friskt. Du vil mest sannsynlig ha behov for en shampoo og balsam som pleier farget hår og en hårkur som gir fukt, ekstra pleie og som skal holde håret ditt sunt og sterkt. Sunt og friskt hår vil også holde bedre på fargen. For å forebygge slitasje og lukke slitte spisser, så kan du bruke ghd advanced split end therapy ca. en gang om uken. Den gjør håret ditt mer glatt, mykt og skinnende. Hos Stinas Frisørverden har vi hårpleieserier i flere prisklasser, alt fra 159kr og oppover.