5 tips for å få håret ditt til å vokse raskere

Mange av oss drømmer om langt og sunt hår. Det finnes dessverre ingen mirakelkur for å få håret til å vokse langt over natten, men det er flere ting vi kan gjøre for å holde håret sunt og forhindre at håret ikke skal stoppe opp i vekstprosessen. Hva kan du gjøre for at håret skal vokse fortere? Nedenfor tipser jeg deg om 5 tips du må prøve og du vil garantert kunne se forskjell på håret ditt.

IMG_1554.JPG

1. Skyll håret i kaldt vann

Når du vasker håret med varmt vann og shampoo så åpner skjellaget seg, mens kaldt vann lukker det. Når skjellaget på håret er åpent, er nemlig hårstråene dine mer utsatt for skade – som av føning eller tørking med håndkle. Balsamens oppgave er å lukke skjellaget, men hvis du avslutter med å skylle håret i kaldt vann etter du har skyldt ut balsamen, har du sikret håret ditt god beskyttelse. Dette er både en enkel og smart måte for å ta vare på håret.

IMG_1557.JPG

2. Bruk hårkur

Håret vårt har godt av en kur en gang i blant og det er lurt å investere i et godt produkt, så håret ditt får godt med fukt og pleie. Når det kommer til valg av hårkur må du finne ut om håret ditt trenger en fuktighetskur eller en proteinkur. Dette hjelper vi deg med ved en håranalyse på frisørsalongen.  Håret ditt blir også mer glatt, mykt og skinnende. Det anbefales at du bruker hårkur en gang om uken så du forsikrer deg om at håret ditt får all den pleie og fukt som det trenger. Husk alltid å avslutte en hårkur med balsam, for å lukke skjellaget i håret.

IMG_1550.JPG

3. Sunt kosthold

Det er mye vi kan gjøre med ytre behandlinger for å passe på håret vårt, men det er også mye som starter innenfra! Hva du spiser og drikker påvirker i stor grad ditt ytre, og hvis du spiser sunt kan håret ditt også bli sunnere. Vitamin A og omega er super viktig, det sørger for at de hårproduserende cellene i hodebunnen vokser. A vitamin finner du i matvarer som blant annet fet fisk, gulrøtter, spinat, egg og melk. Omega 3-fettsyrer er et annet viktig tilskudd for håret, og et næringsstoff kroppen ikke klarer å produsere selv og dette skal du helst få gjennom fisk. Sist men ikke minst, husk å drikk masse vann!

IMG_1553.JPG

4. Husk varmebeskyttende

Det er så viktig å beskytte håret med varmebeskyttelse før du går i gang med hårføner, rettetang eller krølltang. Styling og høy varme over anbefalte max 185 grader kan gjøre stor skade på håret, men med de rette produktene kan du forhindre dette. Ved å bruke varmebeskyttende produkt (det finnes i både kremer, sprayer og i shampooer) før du går i gang med å style håret, sikrer du håret ditt god beskyttelse mot varmen.

IMG_1546.JPG

5. Klipp håret jevnlig hos frisør

De fleste av oss kvier oss for å gå til frisøren og klippe av noen få cm med hår og hvorfor gjør vi egentlig det? Ved å gå jevnlig til frisøren og klippe hårtuppene slipper vi at det slitte håret spiser seg oppover og gjør enda mer av håret slitt. Ved å jevnlig klippe av noen få cm holder du håret ditt friskt og sunt, og det har derfor lettere for å vokse seg lengre. Det kan virke som om håret vokser raskere, men det er altså fordi håret ikke brekker nederst og håret får derfor muligheten til å vokse seg lengre.

Håper du fikk plukket opp noen tips her, og er det noe mere du lurer på er du velkommen til våres frisørsalong for en prat;)