skjønnhetsboost

Føler du deg litt grå og gussen i huden? Trenger du en liten "skjønnhetsboost" -samtidig som du også ønsker sterkere hår og negler? Huden er kroppens største organ og hvis kroppen din ikke har det bra, er det netopp på huden din det vises. Det samme gjelder for hår. Håret er noe kroppen "ikke trenger" så hvis man mangler noe innvendig lar den det først gå utover håret. Jeg kan tenke meg til at det er derfor man kan miste hår når man ammer/går gravid fordi kroppen trenger energien til nettopp det og har ikke overskudd å gi til håret. -Man kan gjøre mye med hårkurer og rike fuktighetskremer, men i bunn og grunn bør man styrke hud og hår fra innsiden.


-Her er oppskriften på en akutell juicing-

2 epler, 4 stk fersk rosenkål, 2 stk fersk asparges, 1/2 lime, 1 skive fersk ananas, 1/5 agurk

IMG_4391.JPG

-godsaker i denne juicen-

Den inneholder masse c-vitamin, som er viktig for kroppens sårheelingsevne. Et høyt innhold av mineralene folat (B9), organsisk svovel, niacin (B3), kalsium, magnesium, natrium, fosfor, kalium og vitamin A fører til økt cellefornyelse, økt elastitet i hudvevet, samt reprasjon og produksjon av DNA, i tillegg til økt produksjon av friske røde blodceller. Silisiuminnholdet i agurk er spesielt gunstig for å styrke både hår og negler, mens ananas inneholder enzymet bromeline som er viktig for kroppens fordøyelsesprosess og dermed dens totale næringsopptak.

-Tenk å få alt dette ved å snurre seg rundt på kjøkkenet i ti minutter og deretter å shotte det ned på to. De første 30 minuttene etter man har stått opp på morgenen er å regne som "magiske"; alle celler er sultne og opptaket er maksimalt. En perfekt start på dagen.