Oppskrift: Havrebrød

Jeg har lenge kunne tenkt meg å få som fast vane å bake brødene selv. Det er så mye bedre og ikke minst rimeligere, og kanskje litt sunnere. Hvertfall havre-versjonen! Jeg har prøvd meg litt frem og kan endelig dele en oppskrift med dere som ble vellykket. Til en ekstra opplysning har mine tidligere brød blitt omtalt av samboern som drapsvåpen. -blytunge stubber som omtrent har gått gjennom søppelbøtta når dem traff bunnen. 


-du trenger til 3 brød-

 9,5 dl væske,  halvparten melk og vann1 pk tørrgjær8 ss honning, 2 dl sammalt hvete fin, 3 dl havremel, 5 dl sammalt hvete grov10,5 dl siktet hvetemel 4,7 dl havregryn lettkokte8 ss smeltetsmør og 1-2 ss salt

Slik gjør du:

Forvarm ovnen til 200 gr. Varm væsken til 37 grader og ha den i bakebollen. Ha i gjær og honning og la det stå i ti minutter. Ha i resten av ingrediensene og elt i 6 minutter hvis du bruker kjøkkenmaskin, noe lengre for hånd. Hvis deigen er veldig klissete tilsetter du en dl mel til, men ikke mer. Hev deigen en time under plast på et lunket sted. Tipp deigen ut på kjøkkenbenken og «slå luften ut av den». Del i tre like store og rull til brød. Etterheve under plast i 30-40 minutter eller til den når kanten av formen. Pensle med vann. Stek nederst i ovnen i 40-50 minutter eller til brødet er gyldenbrunt og har en hul lyd når du banker på det. Ta brødene ut av ovnen og ut av formen og avkjøl på rist. Kan godt fryses.