Toppturkurs med Tommy "multisport"

Jeg sitter i sofaen med bilder, videosnutter, slitne muskler, mangeinntrykk og en hel del klokere når det gjelder å ferdes i fjellet. 

image.jpg
Fotokred: Tommy Multisport Aslaksen

Vi har vært på et intensivt toppturkurs med Tommy Multisport(som han selv kaller seg) Han driver med kursing innenfor toppturer og stisykling, og er i tillegg frilufts- og treningsskribent og tilbyr personlig trening.

image.jpg

-Vi lærte blandt annet om hvordan man gjør en best mulig forhåndssjekket når det gjelder værvarsel og skredvarsel.

-Hvordan lese og tolke kartet.

-Hvordan man måler at man er over faresonen (30 grader) både ved hjelp av skistokkene og skredkortet(som vi fikk utdelt)

-Hvordan lage og analysere en snøprofil og ut i fra denne dømme om snøen er trygg å ferdes i. (Snø er ikke bare snø, skjønner dere)

-Vi lærte å bruke skredsøker og sonde, hvor vi skulle finne ting som var nedgravd i snøen.

-Gåteknikk/kjøreteknikk

-Helningsmåling med speilkompass

-Hvordan man skal vurdere vær, vind og føre underveis.  

image.jpg
Fotokred: Fredrik T. Albertsen

Jeg lærte mye, Og syns alt var kjempeinteressant. Men alt som er livreddende faktorer er vel interessante, er det ikke(?) Jeg vet nå hvilke faresignaler jeg skal lete etter når det gjelder skred. Så nå slipper jeg å bruke unødig energi på den frykten. For tidligere har frykten for skred nesten tatt over gleden som selve turen gir.

image.jpg
image.jpg

Vi hadde først et par timer med teori, før vi skulle ut på tur. Målet var vel egentlig å nå Storfjell, men måtte ta til takke med nabotoppen Skarven, da skydekket var veldig lavt og sikten ble dårlig.

image.jpg
image.jpg
Fotokred: Tommy Multisport Aslaksen
image.jpg
image.jpg
Fotokred: Fredrik T. Albertsen

Kveldens "lættis" var at samboern letet etter seg selv, til fortvilelsen tok overhånd, i et bilde han selv hadde tatt! -fjellufta gjør noe med èn!!!

Vil også med dette innlegget takke alle for laget! -en perfekt avslutning på vinterferien. Ha en fin kveld videre.


I skrivende stund opplastes vidoesnuttene fra hele opplegget, og blir det et bra resultat kommer jeg til å legge den ut her for dere.