Et sunnere påskeegg

-sponset

Hei, er dere klare for påske? -Sol, snø, ski, utepils(?), hyttekos, den første brunfargen.... Det er hvertfall jeg. Og det er disse stikkordene som er påske for meg. I år har jeg laget en sunnere variant av påskeegg-innholdet, og tenkte jeg kunne inspirere dere med det.


-sjokoladekuler, bountyhjerter, brente mandler-


-sjokoladekuler-

Du trenger:

125 g myk Cocosa Extra Virgin, 200 havregryn, 180 g sukrin fra funksjonell mat, 40 g kakao, 1 ss honning, 4 ss sterk kaffe, 2 ts vaniljesukker, kokos eller hakkede valnøtter til å trille kulene i til slutt.

Slik gjør du:

Kok opp kaffen og bland alle ingrediensene i en bolle. (blir røren for bløt tilsetter du mere havregryn). Ha kokosmasse i ei skål og hakkede valnøtter i ei annen. Form til kuler i hendene og rull halvparten i kokosmassen og andre halvparten i valnøttene. Serveres med det sammen, men oppbevares kjølig.

(påsketilbud på Cocosa Extra Virgin til kun kr 159. Klikk her)


-bountyhjerter-

P3130141.JPG

Du trenger:

200 gr kokosmasse, 2 dl kald kokosmelk, 2 ss sukrin fra funkjsonell mat, 70% mørk sjokolade og ei hjerteform.

slik gjør du:

Hell kokosmelken (bruk bare den tykke melken i boksen) i en kasserolle og varm opp med sukrinen. Dete skal ikke koke. Når det er lunkent tilsetter du kokosmassen og rører godt. Fordel kokosmassen i hjerteformen og sett i fryseren til det er stivnet (ca 1 time) Før du tar de ut smelter du sjokoladen i vannbad (ei skål over kokende vann) Bruk ei klype til å dyppe hjertene i sjokoladen og sett til avkjøling i kjøleskap. (oppbevares kjølig)


-brente mandler-

du trenger:

200 gr mandler, 2 dl sukrin gold, 1/4 dl vann og 2 ss smør

Slik gjør du:

Rist mandlene i ovnene på 200 gr i ti minutter. Kok opp sukrin og vann i en kjele og tilsett mandlene. La de småkoke i et par minutter, men pass på så de ikke blir brent. Tilsett smøret og la de koke litt til. Fisk opp mandlene og legg de på et smurt brett. Fordel mandlene med en gaffel før de stivner.


Håper du ble inspirert til å prøve noen, eller alle oppskriftene. De smaker kjempegodt, er enkle å få til, tar ikke så altfor lang tid og er en sunnere utgave.

(Påskeegget, pynteggene i glitter, semsket bånd i lær og plastposene er fra nille)