Frokostrutine

Jeg har funnet ut hva som er viktig for kroppen å innta daglig. Både med tanke på energi og sjansen for å ikke få mangelsykdommer og ellers hva som bidrar til helsefordeler. Så hvorfor ikke lage et fast frokostfat med dette, så er dagens "must have" inntatt, og man trenger ikke å tenke mere på det. Det er om morgenen kroppen har best opptaksevne.

image.jpg

Jeg er ikke fan av kosttilskudd i form av tabletter. Jeg har rett og slett ikke troa, og skal de etter formodning ha en positiv effekt overtaler jeg meg selv til å tro at det kun er placebo-effekt. Altså at det bare er noe jeg innbiller meg. Skal jeg ta noe ekstraordinært utover vanlige matvarer jeg vet inneholder helsefremmende stoffer, skal det være i flytende form. Altså tran, omega-3-fettsyrer eller min favoritt olivita.
 
For oss b-mennesker er det å stå opp tidlig på morgenen et mareritt. Hver dag! Det er vanskelig å legge seg, og vanskelig å stå opp. Mens jeg tar av meg pysjen er fortsatt tankene og hodet i drømmeland, hele kroppen skriker etter å gå tilbake til den varme gode senga. Jeg fryser, jeg er tørr i kjeften, jeg er stiv i hele kroppen og ja, rett og slett vondt i viljen. Noen som kjenner seg igjen? Men man kan ikke droppe hverdagen av den grunn. Og tro meg, disse blogginnleggene som blir publisert på morningen er forhåndsskrevet kvelden i forveien, da energien og kreativiteten er størst (selvfølgelig på døgnet når bildekvaliteten blir dårligst) Om morningen vet jeg så vidt at jeg har en blogg.

image.jpg

Meeen... Det at jeg har ordnet klart denne energi-bomben av en frokost kvelden i forveien som jeg vet venter på meg i kjøkeskapet når jeg står opp, hjelper hvertfall meg veldig mye.
Som samboern svarte her om dagen når det var snakk om det å være morgengretten :" nei du er ikke morgengretten, du bare ser helst at ikke noen snakker til deg, for da må du bruke energi på å svare"
Haha.. Huff..- Har jeg virkelig sakt det noen gang(?)


-rødbetens helsefordeler-

Rødbetens hemmelighet er dens høye nitratinnhold, og forskerne skriver at rødbetjuice utvider blodårene, reduserer blodtrykket og bedrer blodsirkulasjonen. I tillegg virker rødbetjuicen på musklene slik at de trenger mindre oksygen. Rødbeter er rike på både jern og folsyre, i tillegg inneholder rødbeter mye antioksidanter. Forskning indikerer også at det kan forebygge flere former for kreft.Den inneholder masse C-vitaminer og kan være en viktig kilde til mineraler som fosfor, kalsium og jern. Siden rødbeten inneholder mye jern er den også super for kvinner. Den inneholder mye folsyre, som er viktig for gravide i den første delen av svangerskapet, med tanke på ryggmargsbrokk,


-Eggets innhold-

vitamin A, vitamin B2, vitamin B12, vitamin D, vitamin E, Protein, selen, jern, folat.

Alt dette er hva vi trenger pluss c-vitamin som desverre ikke finnes i egget. Men da er det perfekt å drikke et lite glass nypresset appelsinjuice ved siden av.


Ha en sporty dag alle sammen!

Blogglisten hits