Nabovarslene


-Husprosjektet, del 7-

(ja, nå begynner det å nærme seg slutten. -Jeg lover)

Her kan du lese del 1, del 2 , del 3, del 4 , del 5 og del 6

Dato: januar 2016

Etter en hel høst og vinter med møter med den nye totalentreprenøren og arkitekten hadde vi endelig kommet frem til et eksempel på hus som vi ville bygge. 
I uke 2 ble nabovarslene sendt ut. Vi valgte å gå rundt med de selv for å spare oss for tiden postgangen ville ta. Noe vi ikke tjente på. Som dere sikkert vet så skal nabovarsler sendes rekommandert og naboene har 2 uker på å bestemme seg for om de godtar tiltaket eller ikke. Sender man rekommandert begynner dagene å gå fra du sender brevet, men vi måtte vente på at de var hjemme osv og brukte derfor hele fire dager bare på å få levert de ut. Etter at naboene hadde sakt sitt, (for ja, noen hadde kommentarer til tilltaket) ble søknaden til kommunen innsendt. Siden vi hadde en dispanssøknad (vi søkte om å bygge utenfor byggelinjen. I nyetablerte nabolag er reguleringsbestemmelsene mere avanserte enn i eldre nabolag, der man som regel kun har nabogrensen og forholde seg til) har kommunen en behandlingstid på 3 mnd. Hadde vi holdt oss innenfor alle retningslinjer som reguleringsplanen tilsier hadde behandlingstiden til kommunen kun vært 3 uker.  Det anbefales selvsagt å bygge innenfor retningslinjer og reguleringsplan for å slippe både den lange behandlingstida og den ekstra kostnaden en disp.søknad medfører. Men det er ikke alltid like lett om man skal få det akkurat slik man ønsker. 

Vi fikk ordnet matrikkelbrevet også kalt målerbrevet på tomta og hushjørnene ble stukket ut. Nå kunne man virkelig se for seg akkurat hvor huset ble stående. Og vi gikk å skrittet opp og så for oss rom for rom. Jeg var så spent, dere aner ikke.

På de andre tomtene både ved siden av og bak oss begynte allerde å ta form. På  dette tidspunktet var det bare vi som ikke hadde fått opp huset vårt. Men akkurat det ser jeg en fordel i for når vi blir ferdige og klare til å flytte inn så blir nabolaget helt fullkomment. Vi slipper å høre på snekring og graving rundt om i nabolaget, da alle er ferdige med den delen. 


-Det endelige resultatet-

Første bilde er sett fra vest:

image.jpg

sett fra øst:

image.jpg

sett fra Nord:

image.jpg

(jeg kan ikke forestille meg hvordan det vil bli å sette nøkkelen i døra på dette huset. Er det sant at realiseringen av dette huset fra tegnebrettet og ut i naturen kan være rett rundt hjørnet? -Jeg tror jeg må klype meg i armen)

Vi ventet spent på svar fra kommunen. Ville vi få et brev som sa "tiltak innvilget, klage fra nabo ansees som beskjedne " og vi sto fritt til å starte å bygge, eller ville det stå  "tiltak om bygging avvist" og vi måtte begynne å tegne om hele huset enda en gang....

Stay tuned! Fortsettelse følger....