er du plaget med neglebitt?

image.jpg

-Tips for å ikke fryse på fingrene på skitur-

 

Jeg har funnet trikset for å ikke fryse på fingrene når man oppholder seg ute på vinteren. Neglebitt er jo det verste som finnes, og jeg tror ikke jeg er alene om det.

image.jpg

Jeg har opp gjennom årene prøvd flertallig med votter og hansker, men ingen ting har fått terningkast seks. Mange votter kjennes jo helt fantastiske på hånden når man prøver de i butikken, men oppå fjellet i minusgrader funker de ikke. De er bare fine å se på. Men skal man ha en vellykket utedag, gjelder det å gå for kvalitet og ikke for utseende.

Kluet er at luft og lag isolerer. Derfor trenger du to par med votter. Det innerste paret må bestå av ull. (kjøpt eller hjemmestrikket ) disse holder varmen og absorberer fukt fra huden.

Det ytterste votteparet skal være skallvotter som er helt tette, som da hindrer vind og vann og trenge gjennom. Og vips... Du har perfekt temperatur på hendene gjennom hele skituren.

image.jpg

Dette er spesielt viktig når du går på langrennski da langrennstavene er ganske lange i seg selv og hendeneblir stilt over 90 grader ut fra kroppen som gjør at blodsirkulasjonen i hendene bli minimal. Da er det lett i begynne å fryse.