Fashionalisering av klippfiskkjærringa

Kristiansund by, har som mange andre byer mye historie. En historie som mange tilflyttende eller de i min generasjon ikke kjenner til. Fotografen min, om jeg kan kalle han det, har startet på et stort fotoprosjekt som går ut på å få denne historien opp i bybildet igjen, ved å gjøre fashion ut av klippfiskkjerringa som i dag står sentralt ved piren i form av en statue. Han har studert hvordan livet på klippfiskbergene var, hvordan klippfiskkjerringene gikk kledd, hvordan de levde og spansketiden like så. Jeg ble spurt om å være med på dette, å takket ja til det.  Jeg skal være både foran og bak kameraet. Forrige søndag var vi ute på dene ene locationene for å ta noen prøvebilder som han skal bruke i søknaden til kommunen for å få bidrag til dette prosjektet. Kjempespennende syns jeg.

 På dette bildet husker jeg at fotografen sa at jeg skulle se utover sjøen som om jeg lengtet etter samboern. Så ja, slik hadde jeg ville sett ut om jeg hadde vært ei klippfiskkjærring med en sjømann som var ute til sjøs. Greit å vite;P(Hehe.. så "sad-face" vettu)

På dette bildet husker jeg at fotografen sa at jeg skulle se utover sjøen som om jeg lengtet etter samboern. Så ja, slik hadde jeg ville sett ut om jeg hadde vært ei klippfiskkjærring med en sjømann som var ute til sjøs. Greit å vite;P(Hehe.. så "sad-face" vettu)

-fotokred: Odd I Teige

Det var litt uvant å stille på photoshoot i kledd som ei budeie, men det var gøy å prøve det også. Fremover skal jeg være bak kamera å stå for styling og makeup. Gleder meg til å se det endelige resultatet på print i en eller anne fotoutstilling. Vet ikke helt hva fotografen har tenkt der, men han har vel planene klare.