Stressfaktor

image.jpg

Det er mange stressfaktorer om dagen. Og som sikkert mange har fått med seg så skal fargelegging være veldig beroligende og avslappende. Hanna Davi og Richarde Merritt har nylig kommet ut med slike fargeleggingsbøker som er blitt veldig populære. Men så kommer ironien og dobbeltmoralen inn i bildet. Ta meg med en klype salt, jeg kan også være dobbeltmorask til tider, uten at jeg selv tenker over det engang. (feks: jeg skriver at det er viktig å støtte sentrumsbutikkene, så legger jeg ut lenker til nettshopping) Men når jeg leser rundt på blogger om at de er så stresset og trenger å koble av, spesielt fra sosiale medier og har derfor funnet frem denne fargeleggingsboka,  hvorfor i alle dager ser vi lesere bilder av denne fargeleggingen på bloggene deres da? -skulle de ikke gjøre nettop dette for å koble av! Det er ikke mye avkobling om man skal ta x-antall bilder og snapper av det.

image.jpg

Vel, sist jeg var ute å reiste kom jeg over denne kolleksjonen og hadde lyst å kjøpe meg et slikt sett. Men bare valget av hvilken bok jeg skulle kjøpe da valgene var mange gjorde meg stresset. Skulle jeg velge dyre-, blomster- eller storbytema? Jeg og valg altså(a) og for min del så tror jeg det bare hadde blitt mere stressende for denne boken var jo så fin og den fortjener å bli brukt, og bli ferdig fargelagt, så å finne tid til å sette farge på alle disse sidene er uoppnåelig. Nei, her går det fortsatt i å skravle ned noen kruseduller på ei handleliste eller en åpnet konvolutt som ligger å slenger, for å deretter kaste den i søpla.

image.jpg

Men tilbake til ironien. For en stund tilbake fikk jeg skryt av en kompis som leste bloggen min, og han syns den var en så bra parodi til alle rosabloggene. Han trodde virkelig at jeg var skikkelig ironisk i alt jeg skrev. Og da jeg fortalte at jeg var seriøs, ble han nesten litt skuffa.

Er du virkelig en av de også?  -En av hva da?...- Blogger? har bloggere virkelig så dårlig rykte på seg?

Han var så sikker på at hele bloggen min var en spøk og hadde derfor lest alt i ironisk tonefall....

-Beklager hvis jeg skuffa deg og du trodde jeg var annerledes. Vel, denne bloggen er mitt lille fristed, min plass til å inspirere andre og en plass for å skape et arkiv for gullkorn i hverdagen. Jeg er blitt veldig glad i min plass her på nettet.

image.jpg

Både terassen og kneet begynner å ta form. Terassen har fått et grønnere preg med mindre innsyn, og mitt kne begynner å ligne mer på et kne enn en vannbalong malt i regnbuens farger. Nå er det helg og lørdagskveld. Jeg skal ikke fargelegge, men se film sammen med min kjære. Håper på finvær i morgen, da skal jeg nyte dagen på terassen.