pengemangel er roten til alt vondt

image.jpg

Har man lite penger og lite å rutte med, kan det fort oppstå diskusjoner og krangler i hjemmet.  

 «var det nødvening å kjøpe den vesken der nå, du har jo ti fra før, og det er denne måneden årsavgiften kommer» -noen som kjenner seg igjen?

image.jpg

Jeg er ikke noe økonom, men litt peiling har jeg. Og den funker for meg(oss) og tenkte derfor å dele «oppskriften på systemet» med dere.

Sett deg/dere ned å skriv opp alle utgiftene du har hver måned. Skriv ned alt fra netflix- og spotifyabbonement, mobilbruk, låneavdrag og renter på hus/leilighet, strøm- og nettbruk, bensin/diesel til bilen, ja alt du har utgifter på hver måned. Og regn sammen alle tallene.

 Så skriver du opp alle utgiftene du har årlig. Den listen blir da bestående av nrk-lisens, kommunale avgifter, veiavgift osv.. Legg også til kostnaden på sommerferien din om du har et ønske om å reise på sommerferie, og budsjettet du har satt deg på kjøp av julegaver. Legg sammen disse tallene og del tallet på tolv. (tolv måneder)

Legg sammen summene av de to regnestykkene og du har nå funnet ut hva du trenger å sette av hver måned på en konto for at du skal komme deg gjennom året med alle disse «uforutsette» kostnadene. Er dere to stykker deles jo denne summen på to,og blir plutselig ikke like stor, der dere begge setter inn likt beløp på samme konto. Blir summen for eksempel 6800kr, så rund gjerne opp til 7000kr. 200 kr pr måned er så lite merkbart. Det er bare snakk om en cafèlunsj fra eller til. Men 200kr ganget med 12 måneder blir 2400kr, og det er jo litt dèt. Og da vil man gå i overskudd på denne kontoen. -Og det er gøy.
Det som da står igjen på lønningskontoen kan du bruke på akkurat hva du vil. Alt som er materialistisk, og det med god samvittighet.

image.jpg

Med et slikt system har du alltid penger på denne «regnings» kontoen når regningene kommer. Null bekymring og null krangling. Det er jo kjedelig å måtte takke nei til jentekvelden ute på byen i mars fordi at det er denne måneden både veiavgiften og nrk-lisensen kommer, eller at familien må spise suppe til middag i hele januar fordi at julegavene ble litt dyrere enn planlagt.

image.jpg

Lets go! Logg deg inn på nettbanken og få orden på økonomien.

«det er bedre å ha system i rotet, enn å ha rot i systemet» eller hva?

Jeg har tidligere skrevet et detaljert innlegg om det å spare penger, nærmere bestemt 100.000 kr, som du kan lese her;)

image.jpg

«jeg prøver å holde rosablogg-boblen, men av og til kommer det et innlegg fra realiteten»