Kyrkjetaket 1439 moh

image.jpg

Det er 1. mai. Noen har feiret den med å gå ned kirkegulvet og noen har feiret den med å gå opp Kirketaket. Kyrkjetaket med sine 1439 moh er en av de mest poplulære toppturene i Norge. Fjellet har fått navnet sitt fordi det netopp ligner på et kirketak, men den er ikke lik ei tradisjonell kirke, men mere lik vår egen Kirkelandet kirke i Kristiansund som ironisk nok har fått kritikk for å likne på et kraftverk(!)

image.jpg

Turen i dag var fantastisk fra start til slutt. Sola skinte, vinden var svak og skredvarlset viste 2. Utsikten fra toppen var magisk. Man føler at man er på toppen av verden. Men det er vel en følelse man får uansett hvilken topp man er på. Det er det som er så kult med fjelltopper. Vi brukte 4, 5 timer til toppen, noe jeg personlig er strålende fornøyd med. Vi starter å gå på ca 200 moh.

Lunsjing og halveis til toppen

image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg

Toppen!!!

image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg

-Dere skulle bare visst hva jeg egentlig hadde tenkt å ta med i dette innlegget. Men både mamma, pappa og ikke minst samboern stoppa meg i siste liten. Jeg hadde en liten høytlesning på mitt første utkast her i ste. De syns det ble litt drøyt(!) Og jeg er egentlig enig. Tror jeg var litt "høy" på fjellufta ste. Men du vet; "tenk alltid to ganger før du prater, og tre ganger før du skriver" (og ti ganger før du publiserer noe offentlig) Vel, historiene mellom disse linjene får vi le av på neste vorspiel;P

Tusen takk for en kjempe-opplevelse, på en nesten helt vanlig søndag<3