Busker redder innsynsproblematikken


-Sommergrønt på terassen-

Som sakt tidligere tok vi en avgjørelse på å investere i litt busker og pynt på tereassen vår slik at vi får brukt den i sommer, da huset vårt ikke er ferdig. Terassen vår her i leiligheta er egentlig veldig fin. Den er flislakt og stor. Tror den er på nesten 15 kvm. Men den er veldig åpen og har masse innsyn. Og hvem vil vel sole seg eller spise grillmaten sin med tilskuere?

Her ser dere et "før" bilde:

Vi dro på Plantasjen for å kjøpe busker og kasser/potter for å plante de i. Førstnevnte ble kjøpt der, men når èn blomsterkasse kostet 500kr pr stk ble det i dyreste laget da vi trengte åtte stykker. (dette skal jo kun være en midlertidig løsning. Vi skal jo flytte til neste år, så vi vil ikke legge mye penger i det) Så løsningen vår på blomsterkasser ble isoporesker som vi fikk kjøpt på NorEngros (en indstributikk) Der fikk vi kjøpt åtte stykker til 900kr. Isopor isolerer godt og hjelper planten med å overleve vinteren da det ikke danner seg så lett frost i de. Så det kaller jeg en "vinn-vinn"!

For å få de grå kjøpte vi billakk på Biltema og spraylakkerte de. De fikk en look som likner betong, noe jeg syns ble veldig fint. Jeg syns resultatet ble veldig bra, og det syns lommeboka også. Tommel opp for budsjettversjoner.

Men en plante trenger drenering, så her måtte vi være kreative.

1) Vi lagde først mange små hull i bunnen av esken.

2) Tok ut isporbitene

3) Skjerte ut en ramme av lokket som fulgte med eskene.

4) Brukte denne rammen som sokkel slik at overflodig vann skal få renne ut.

Så kommer vi til selve plantingen. Vi valgte busketypen Thuja fordi den gar en grei pris. Den har en herdighet på 6 som betyr at den overlever det meste. (sol, regn, skygge, vind), den er vintergrønn og den kan vokse opp til 6 meter om den blir behandlet/stusset riktig.

-Thuja skal klippes kun på sidene helt til ønsket høyde før man begynner å klippe toppen. Planter man èn plante pr meter vil den få en søyleformet form. Men planter man 2-3 Thujaer pr meter vil den vokse seg sammen til en hekk, som er hva vi ønsker.

Vi la i slike dreneringskuler i bunnen (beklager lite faglig språk her, men jeg er ingen hagespsesialist. Så jeg vet ikke hva disse kulene egentlig kalles på fagspråk. Grønne fingre har jeg igrunn heller ikke, så det blir spennende å se om denne herdigheten på 6 gjelder for meg) Deretter hadde vi i plantejord og plantene og vannet godt.


-voilà-

Klart for å nyte late sommerdager

-Kanskje du også ble inpirert til å ordne opp på en uteplass du har, som ikke er så fin fra før av. Som du nå har lest, så trenger det ikke koste skjorta!