Ørretfilet med blant annet vannmelom

Hei og hopp, det er 16 mai. Jeg regner med at de fleste er fullt opptatte med enten å vaske hus og bake kaker til besøket i morgen, eller allerede har sprettet champagnen og begynt på feiringa. Poenge mitt er at de fleste er mest sannsynlig travle og middagen blir lett nedprioritert på slike dager. Så derfor tenkte jeg å tipse dere om en kjapp rett, som smaker helt amazing. Sunn er den også. 

Samboern serverte i går en nydelig rett. En rett han selv mente fortjente overskriften "man tager hva man haver" (håper det ikke bare er vi som ikke tenkte på at butikkene ville være stengte i flere dager på rad nå), men jeg mener at denne retten kunne sklidd rett inn i en restaurantmeny. Ja, så godt var det.


-du trenger til to porsjoner-

3-4 ørretfileter, sesamfrø, gulrøtter, gul løk, squash, fennikel, soyasaus, sukker, epler og vannmelon.


Slik gjør du:

Kapp gullerøttene i små strimler. Karamelliseres i soyasaus og sukker. Kapp opp resten av grønnsakene mens gullerøttene står å godgjør seg i soya/sukker marinaden. Rull ørreten i sesamfrøene og stek som vanlig i litt smør og olje(sesamfrøene smaker ekstra godt når de blir litt brent). Ha i fennikel og løk sammen med gulerøttene. Stek på medium varme i noen minutter og tilsett squash, eple og vårløk til slutt. Ikke stek for lenge. Vannmelon kappes også i biter, men skal ikke stekes. Den skal være kald og den forfriskende delen på tallerkenen. Anrett på tallerken. Voila!

-smak av sommer-