Gratulerer med dagen alle sammen

-Det er 17 mai, den store nasjonaldagen vår som vi er så stolte av-


Jeg våknet av skuddene fra Bautaen på Innlandet, noe jeg gjør hver 17 mai. Det er en tradisjon her i Kristiansund at de skyter fra de gamle kanonene som har stått på Bautaen siden krigen. Og når jeg hører disse skuddene får jeg alltid mange "flashbacks" fra barndommen og 17 mai-feringene som vi hadde da. Jeg har en bror som ble født på denne dagen, så for vår del er det dobbel feiring. Når vi var små møttes vi alltid i dobbeltsenga til mamma og pappa kl syv om morningen (det er da skuddene avfyres) for et lite gavedryss til min bror. Han trodde lenge at vi gikk i tog fordi han hadde bursdag, og lurte på hvorfor vi ikke skulle gå i tog da jeg hadde bursdag.


Dagen i dag blir ikke så veldig tradisjonell for min del. Samboern er på jobb, og jeg går jo fortsatt på krykker. Men jeg skal ha på meg bunaden da. Rett etter operasjonen sa jeg at det skjedde ikke at jeg skulle hoppe rundt med krykker og bunad på 17 mai, men jeg har vel endret mening. Men jeg har pyntet litt på tereassen vår for anledningen. Det ble så fint.

-rødt, hvitt og blått-

 Grillspyd med jordbær, blåbær og mini-marsmellows.

Grillspyd med jordbær, blåbær og mini-marsmellows.

I dette lille flyttekaoset vårt som vi lever i fortiden, fant jeg ikke bunaden til Savanna. Så hun måtte på med "matroskjole" i stedet. Men det går fint det også.

 Hun er så skjønn og så snill som lar matmor få kle henne opp for å ta disse bildene<3

Hun er så skjønn og så snill som lar matmor få kle henne opp for å ta disse bildene<3

Da alle i vår famile er blitt såpass "store" har vi ingen som skal gå i barnetoget. Så plana er å dra på sykehjemmet til farmor for å feire litt med henne. Mamma var der i går å pyntet opp henne og dekket bordet på rommet hennes med hvit duk og 17 mai lys, slik at det er bare å komme med kaken i dag. Etter det må jeg få med meg russetoget da kjæresten til lillebror er russ i år. -Er spent på om russepresidentene har noe fornuftig å komme med i talene sine i år. De har desverre vært litt dårlige de siste årene. Så må jeg se på borgertoget, og tilslutt blir det feiring av bursdagsbarnet hjemme hos mamma og pappa. Og da er samboern mest sannsynlig ferdig på jobb også, så det blir kjekt. Jeg har baket kake og den gleder jeg meg virkelig til å vise frem i morgen.

Da gjenstår bare å ønske alle sammen en riktig fin dag<3