Vår 17 mai


-i et bildedryss-

 Stian Rode og meg.

Stian Rode og meg.

 Her sto vi å så på Russetoget.

Her sto vi å så på Russetoget.

 Mamman og pappan min

Mamman og pappan min

 Mamma hjalp meg med årets 17.mai-frisyre i år.

Mamma hjalp meg med årets 17.mai-frisyre i år.

 Meg og min kjære, som aldri sjelden slipper unna disse "standard-bildene" mine

Meg og min kjære, som aldri sjelden slipper unna disse "standard-bildene" mine

 Mamma hadde pyntet bordet så fint, klart til å feire lillebrors 21 års-dag

Mamma hadde pyntet bordet så fint, klart til å feire lillebrors 21 års-dag

 Detaljebilde av bordet

Detaljebilde av bordet

 Blomsteroppsatsene for anledningen. Er det bare meg eller er flagget vårt utrolig fint sammen med buketter og grønt?

Blomsteroppsatsene for anledningen. Er det bare meg eller er flagget vårt utrolig fint sammen med buketter og grønt?

 Savanna og Ronaldo

Savanna og Ronaldo

 Mamma ønsker alle til bords.

Mamma ønsker alle til bords.

 Kakebordet: min 17 maikake (oppskrift følger) og mammas to spesiale-kaker; sjokoladekake og "verdens beste" aka Kvæfjordkake

Kakebordet: min 17 maikake (oppskrift følger) og mammas to spesiale-kaker; sjokoladekake og "verdens beste" aka Kvæfjordkake

 Hele gjengen samlet. På slike dager er det obligatorisk med familiebilde, er du ikke enig?

Hele gjengen samlet. På slike dager er det obligatorisk med familiebilde, er du ikke enig?


-oppskrift på 17-maikaka-

Du trenger:

Til selve kaka: 8 romtempererte store egg, 520 gr romtemperert smør, 520 gr finkornet sukker, 520 gr hvetemel, 2 ts bakepulver, rød konditorfarge og blå konditorfarge fra Wilton (og jordbær og blåbær til pynt oppå kaken)

Til kremen: 4 ss sitronsaft, 160 gr romtemperert meierismør, 240 gr kremost og 480 gr melis.

Slik gjør du:

 Forvarm ovnen til 150 grader. Kle to 20 cm springformer med bakepapir.

 Visp smør og sukker til lys smørkrem. Visp inn eggene, to og to om gangen. Sikt sammen mel og bakepulver, og bland melet inn i røren. Bland godt, røren skal bli helt glatt og jevn.

Farg to tredjedeler av røren rød og den siste delen blå. Hell den blå røren i en 20 cm form og fordel den røde kakerøren i den andre formen. Stek kakene midt i ovnen i ca. 45-60 minutter, sjekk med en kakepinne. Avkjøl kakene på rist og ta dem ut av formene. Del den røde kaka i to gjevne lag. (Husk at det blå laget skal være tynnere enn de røde, kanskje bør du skjære av litt av den blå.

 Lag ostekremen. Visp romtemperert smør, ost og sitronsaft godt sammen. Tilsett melis og visp til kremen blir helt glatt.

Avkjøl kaka slik at lagene stivner litt og pynt før servering.

image.jpg
 Jeg ble skikkelig fornøyd med denne kaka, fargene ble sterke og klare, noe som kanskje er den største utfordringen når man skal lage slikt bakverk. Rød konditorfarge har lett for å blir rosa, og blått blir lett turkis. -Men Wilton-fargene står for det de sier. Jeg skjønner at det er litt sent å få oppskriften på denne kaken nå. Men jeg liker ikke å dele oppskriften før jeg har smakt på den og godkjent den selv. Men kanskje du ble inspirert til å teste den ut neste år.

Jeg ble skikkelig fornøyd med denne kaka, fargene ble sterke og klare, noe som kanskje er den største utfordringen når man skal lage slikt bakverk. Rød konditorfarge har lett for å blir rosa, og blått blir lett turkis. -Men Wilton-fargene står for det de sier. Jeg skjønner at det er litt sent å få oppskriften på denne kaken nå. Men jeg liker ikke å dele oppskriften før jeg har smakt på den og godkjent den selv. Men kanskje du ble inspirert til å teste den ut neste år.


Vel, hva kan man si. Bildene taler for seg, tenker jeg. -Tusen takk for en flott dag. Håper du også har kost deg med dine<3