toppturguide med bildegalleri

Hello Sporty!

Endelig kan jeg dele en ny fane her på bloggen som omhandler de toppturene vi har vært på med randoneeski. Jeg og samboern har tatt for oss tur for tur. Samlet opp alt du trenger å vite av informasjon før du tar skiene fatt, samt oppstiplet kart på løypebeskrivelse. Det har vært litt av en jobb, men så innmari verdt det. Randoneeski og toppturer er en økende sport/ hobby i Nordmøre og Romsdal, for så vidt over hele landet. Med dette kan vi kanskje inspirere enda flere til å kunne dele de fantastiske turene og opplevelsene. Eller i beste fall være med på å øke fokus på sikker ferdsel i fjellet på vinters tid. Fanen inneholder en egen side om beskrivelse av forhåndsregler. -jo flere som ferdes trygt i fjellet jo sikrere blir det for oss alle. Det er en kjent faktor at mennesklig utløst skred er årsaken i de fleste hendelser. Ingen ønsker "fjolls til fjells" med andre ord.

Ta en titt på siden her;)

Vi har til nå 13(sikkert flere, men 13 ferdige) utførte turer, og flere skal det bli. -Det er så kjekt å ha et lite arkiv på disse fantastiske turene. Hver eneste tur har lagt igjen et spesielt minne<3


-hvorfor dra på toppturer-

Vårskiturene er ofte de fineste, og man kan gå oppover fjellsiden iført shorts og t-skjorte.

Det er en kjent sak at miljøet til fjells er topp. Når man kommer utenfor byen og ut i naturen blir det plutselig "hilseplikt"

Fottur er også fint men ski er mye kulere.

Uansett hvilken topp man er på føler man at man er på den høyeste toppen så langt øyet kan se.

Nysne, også kalt "champagne-powder" ned en hel fjellside hvor bare du har rent denne dagen(hvis man er heldig).

Det er noe eget med å stå ned fjellet du har gått opp.

Endorfinene som strømmer gjennom kroppen i det man rører varden på toppen.

Befrielse for kropp og sinn. Å trene i frisk luft er fantastisk.

Alle de fantastiske bildene man får av storflott norsk natur.

Dekorere en hel fjellside med fine svingede linjer.

Å gå i rolig tempo i timer i strekk forbrenner mere fett enn èn time på tredemølla. (da høyere puls krever rask energi, og rask energi er karbohydrater som ikke har rukket å bli omgjort til fett på kroppen enda) pluss at forbrenningen fortsetter i mange timer etter du har lagt deg på sofaen så man kan godt nyte en iskald øl med god samvittighet(men det kan man viss alltid ifølge samboeren).