nytt garderobeskap?

Her ser du et bilde fra realiteten. Ikke et veldig bloggvennlig bilde, men det er faktisk slik arbeidsbordet ser ut under ei produktiv arbeidsøkt. Og for å ikke snakke om smoothien min som er halvdrukket, før bildet ble tatt. -Ikke særlig pent.


Men over til poenget. Jeg tenkte å dele med dere hvordan jeg tenker når jeg skal planlegge garderoben i det nye huset vårt. Kanskje du kan plukke opp noen tips, eller tipse meg om noe.

 -fremgangsmåten min når jeg planlegger ny garderobe-


Alles ønsker er jo å få plass til alt, samtidig som å alltid ha det ryddig og oversiktlig i klesskapet sitt.
Ett nøkkelord er da at hver enhet skal ha en "adresse"

-Begynn først med å lage en liste over hva du har (lange selskapskjoler, korte kjoler, treningstøy, sokker, bukser og gensere osv)
 -Deretter grupperer du disse kategoriene inn i hvordan du vil oppbevare de (langt heng, kort heng, skuffer, hyller osv)
( Nå når du har en oversikt over hvor mye klær du har av hver enkelt kategori, kan du lettere disponere plassen du trenger.)

-Deretter må du ha målene klar på hvor mange meter i bredden og høyden du har til rådighet.

-Så må du tegne opp på mål. Standardmålene til de fleste leverandører er 60cm eller 120cm i bredde, men dette kan i de fleste tilfeller alltid tilpasses.

-Du tegner da opp etter eget behov hvor mange cm du trenger med hver enkel enhet. (Det har du allerde fått en oversikt over når du skrev opp listen på alle kategoriene du har av klær)
Feks hvis du har tre meter til rådighet så deler du 300cm på 60cm og da får du 5, altså fem sekstiskap bortover. Har du veldig mange lange kjoler som skal henges opp kan du slå sammen to 60 skap til 120. Og slik forsetter du å fylle opp reolene bortover veggen.

Dette er det veldig kjekt å ha klart for seg før man drar på butikken da man møter et hav av ulike løsninger. Og kan lett bli fristet til å velge noe som ikke er gjennomtenkt og ikke vil funke for deg.

-Her kan du se et utsnitt av kladden min-

som du ser så er disse arkene blitt krøllet, for ja: jeg har tatt med meg tegningene i senga. Bokstavelig talt, ikke bare mentalt. *smilemunn

som du ser så er disse arkene blitt krøllet, for ja: jeg har tatt med meg tegningene i senga. Bokstavelig talt, ikke bare mentalt. *smilemunn