pass deg for høstforkjølelsene

PA230516.JPG

Høstforkjølelsene er både irriterende, langvarig og anskelig å komme seg unna. Jeg tror desverre jeg har fått meg en jeg også. Heldigvis etter og ikke før dåpen. Men det er mye man kan gjøre med mat. Her tenkte jeg å dele de tipsene jeg har fått med dere:

-10 tips til kosemat for immunforsvaret-


1. Hummusdip til staver av fargerike grønnsaker (husk grønne grønnsaker)
2.  Grønn salat med f.eks. babyspinat, rukkolasalat, spirer, vårløk, mange fargerike grønnsaker, tomater, gjerne også bønner, kokte byggryn eller quinoa, hakkede mandler, paranøtter og gresskarkjerner
3.  Sjokoladenøtter av mørk sjokolade (80% +) og usaltede nøtter/frø – velg gjerne mandler, gresskarkjerner og paranøtter
4.  Grønn smoothie, velg gjerne mørkegrønne farger, som babyspinat, rukkola og grønnkål. Rød bær smoothie kan også tilsettes noe grønt!
5.  Rød smoothie, med fargerike bær og syrnet melk eller yoghurt (uten tilsatt sukker), samt litt kaldpresset linfrøolje
6.  Havregrøt med kvernede nøtter og frø (eks. linfrø, sesamfrø, valnøtter, paranøtter) og hvetekim strødd over.
7.   Fruktsalat variert med kiwi, eple, appelsin/klementin, blåbær/ solbær/multer, mango, cantaloupemelon, vannmelon – gjerne m/ yoghurt tilsatt melkesyrebakterier og hakkede nøtter over.
8.   Et tapas-fat med knekkebrødbiter, røkt laks, spekeskinke, rømme m/sennep og eggebåter.
9.   Grønn te med 1 ts honning og litt revet ingefær
10. Grønnkålkrisp
Kos deg med nydelige smaker i rene råvarer, avspenning, litt mer hverdagnytelse, noen flere gåturer og tilstrekkelig nattesøvn. Alle disse monnene drar for at du skal unngå høstforkjølelser eller komme fortere til hektene igjen. Med ønske om mange flotte øyeblikk til nytelse!

PA230514.JPG
PA230513.JPG

...og noe som går ned på høykant for tiden er denne ammeteen fra Kloster. Den er helt naturlig og ren og skal visstnok inneholde mye bra for melkeproduksjonen. Nå på høsten tilsetter jeg litt sitron og ingefær for en ekstra boost.

PA230510.JPG

Bilder fra dåpen kommer, jeg må bare få tilbake litt overskuddsenergi slik at jeg får sortert alle bildene. Jeg gleder meg til å dele, for dette selskapet var det fineste vi har laget til.