laksepakke

-første middagsselskapet i huset-

Jeg storkoste meg med å være vert igjen. Og dekke på med fatene og koppene våre som har vært nedpakket i over et år nå var en stor glede. Og faktisk så dekket jeg ikke bare bordet denne gangen, jeg sto for det hele og fulle ansvaret for maten også. På menyen sto det som sakt laksepakke og til dessert serverte jeg islatte. Begge oppskriftene kommer lengre ned i innlegget.

-du trenger til fire porsjoner-

4 laksefileter, 1 boks rømme, cherrytomater, en paprika, en halv squash, 2 fedd hvitløk, en terning ingefær, purreløk, vårløk, minigullerøtter, poteter, asparges, smør, sitron, aluminiomsfolie, salt og pepper

-slik gjør du-

Sett stekeovnen på 180 grader.

Kapp alle grønnsakene i biter, skiver eller terninger bortsett fra asparges. Den skal smørstekes på stekepanna. Det samme gjelder potetene.

Fordel grønnsakene på de fire aluminuimsfoliene, med èn laksefilèt oppå. Topp med tre ts rømme, og fire skiver smør.

Krydre med salt og pepper.

Pakk sammen aluminumsfoliene til små pakker og stek i ovn i ca 20 minutter.

Server èn pakke til hver, sammen med potetene og asparges. Duften som kommer ut når gjestene åpner pakken selv er fantastisk og får vannet i munnen til å komme med en gang.

-islatte til dessert-

Du får ikke en bedre dessert, jeg bare sier det;P

-du trenger til fire porsjoner-

1/2 liter vaniljeis, 2 dl sterk kaffe (espresso), 1/2 dl kald steamet melk (den må ikke være steamet) 1 ts vaniljesukker og jordbær til pynt.

Miks alt i en miksmaster, til du får milkshakekonsistens. Serveres med en gang.