Bloggbaby?

  -sosiale medier og barn-

Sosiale medier og barn

Det er ofte et tema hjemme hos oss hvor mye vi ønsker, kan og vil dele av av hverdagen til lille E. Hvert eneste innlegg hvor hun synes på bilder er vurdert av både meg og Fredrik. Det er veldig opp i dagen at foreldre deler for mye av barna sine i sosiale medier, som er et viktig tema. Her hjemme har vi en liten tommelfingerregel som sier at vi ikke skal dele bilder vi ikke har villet sett igjen selv som foreldrene våre har delt av oss. Men vi vil jo aldri kunne vite hva vår lille E syns er greit og ikke før hun vokser opp å forteller oss. Og inntil den tid må vi stole på egen dømmekraft.

Det er mote og interiør som er min lidenskap, men det er ikke hele meg. Det er ingen ting i hele verden som betyr mere for meg enn familien min. Og derfor faller det seg naturlig at jeg av og til deler bilder av familielivet vårt, når jeg skriver en personlig blogg. Dermed blir det en mote- og interiørblogg med innslag av hverdagshistorier.

Sosiale medier og barn

I vår generasjon er vi vokst opp med at foreldrene våre delte fødselsbilder og buradagsbilder i den lokale avisen. Printet svart på hvitt, levert på alles dør. Noen oppbevart på loft (som forsåvidt aldri kan fjernes) og noen kastet i søpla dagen etter. -reagerer vi på dette? -ja, kanskje jeg kunne sakt til mamma «fant du ikke et finere bilde av meg å dele, jeg sitter jo i badekaret» eller jeg fikk smake på is første gangen og har is i hele ansiktet. Det nye er å legge ut fødselsannonser og bursdagsbilder digitalt på Facebook, noe den eldre garde kan se på som skummelt og feil.

Verden digitaliseres mer og mer og de som vokser opp i dag vil ikke vite om noe annet og vi må fortelle de at «når mamma og pappa var liten så kom avisen i papirutgave» satt på spissen.

IMG_5525.JPG

De som vokser opp nå vil sammenlikne seg med hverandre, ikke med mamma og pappa. Jeg sammenlikner meg med mine venner og mine venners sosiale mediers profiler, ikke mamma og pappa.

IMG_5522.JPG

Jeg syns jeg ser for meg den generasjonen som vokser opp nå -barna våre- sitter på rommet sitt å søker seg selv opp på internett og finner barndomsbilder av dem selv og sammenlikner seg med hverandre. Og så lenge vi foreldre tenker oss om en ekstra gang før vi deler, så tror jeg ikke dette vil bli noe problem. Jeg tror kanskje det kan være verre at èn i gjengen ikke finner noen bilder av seg selv på mamma eller pappas profil.

IMG_5523.JPG