Eksponering

-sosiale medier og barn-

eksponering av barn i sosiale medier


Hver gang jeg skal sette meg ned å skrive et nytt blogginnlegg, prøver jeg å ikke inkludere lille E for mye (eller ikke i det hele tatt) men det er ikke enkelt, for hun er jo livet mitt og hverdagen min. Og jeg føler det blir feil å skrive om overfladiske, materialistiske ting, for jeg er jo en mamma -jeg burde skrive om de sunneste babymatoppskriftene og fortelle at vi har lest bok og at hun har lært seg noe nytt i dag(?)

eksponering av barn i sosiale medier

Men samtidig så har jeg aldri tenkt over dette når jeg leser andres blogger der jeg vet at bloggeren er mamma. Jeg har aldri fundert på hvor barnet hennes er eller gjør i det et blogginnlegg blir postet i middagstider eller leggetider, men jeg føler jeg blir dømt om jeg gjør det samme selv. Det samme gjelder også valg av klær. Kan jeg som mamma kle meg i en gjennomsiktig bluse? Jeg skal kunne det, ikke sant, men vil jeg bli dømt som uanstenig?

eksponering av barn i sosiale medier

Jeg vil jo egentlig bare skrive om henne og hun er alt som opptar meg for tiden, men jeg må tenkte på hva hun ønsker å lese om seg selv når hun blir gammel nok. Og det er jeg som har valgt å offentliggjøre deler av hverdagen min på internett, ikke hun.

eksponering av barn i sosiale medier

Jeg føler at det blir helt feil å aldri inkludere henne på bloggen. For denne bloggen er en personlig blogg, og da faller det seg helt naturlig å inkludere hverdagshistorier fra familielivet. Gjør jeg ikke det, kommer da spørsmålene i motsatt retning? Bryr du deg bare om overfladiske ting? har du ikke en familie? du skriver aldri om dem!…

For det er lett for en leser å ta bloggen som bloggerens hele liv, og ikke se det hele bildet ut ifra tekst og bilder.

IMG_5490.JPG

Jeg prøver hver dag og finne en god balansegang mellom dette. Ikke for mye, ikke for lite, men samtidig klare å holde den røde tråden. -en inspirasjonsblogg med lett innhold, uten dramatikk og provosering, og med en liten dose personlig innhold fra hverdagen og familielivet. Men uansett hvilken linje jeg velger å legge meg på, vil alltid noen mene noe. Og slik er det vel bare!

eksponering av barn i sosiale medier