Barn og juleselskap

Jeg har tenkt litt rundt dette med barn og juleselskaper, eller generelt selskaper og kaffebesøk med små barn tilstede. Jeg regner med at vi ikke er de eneste til å ikke alltid tenke på å ha et sunt alternativ på «kakebordet» noe jeg nå har bestemt meg for å bli flinkere til.

Dette er egentlig et skikkelig «note-to-self» innlegg, som jeg velger å skrive offentlig for kanskje har noen følt på det samme.

IMAGE.JPG

Sofabordet, som kanskje oftest blir brukt i kaffeselskap, er gjerne i lav høyde og de minste rekker fint opp og liker å gå rundt bordkanten. Den farlige varme kaffekoppen er ikke langt unna som man stadig flytter lengre og lengre inn på midten av bordet i frykt for at den lille (lange) barnearmen plutselig velter den.  Kjeksene, kakestykkene og alt annet usunt er også bare ei barnebarn unna. Vi voksne vil veldig gjerne prate sammen/fullføre samtalen og gir barnet en til kjeks for å kjøpe seg to minutter til med prating. Så raskt kjeksen er inntatt begynner barnet å gå rundt bordet igjen på jakt etter mere godt.

Og bli mett på søtsaker går utover de ordinære måltidene og også søvnen til natta.

Dette syns ikke jeg noe om, så jeg har kommet frem til en løsning som jeg skal teste ut, nå spesielt i julen.

IMAGE.JPG

For det første kan vi flytte oss over til spisebordet, hvor alle sitter godt og kaffekoppene står tryggere. Og så skal jeg ha sunt alternativ på bordet. Det betyr ikke at jeg skal bytte ut smultringene med brokkoli, men jeg skal lage sunne alternativer til julebaksten og lage fristende fruktspyd, som da er ment spesielt for lille E. Da tenker jeg at hun kan trøye seg lenge med å dra av fruktbit for fruktbit og se og smake på de forkjellige fruktene med farger.

IMAGE.JPG

Jeg gjorde en liten test her om dagen, som bildene over er et bevis på, og det så ut til å funke bra. Jeg søkte derfor opp litt inspirasjon slik at jeg har mye å komme med til jul.

IMG_6872.JPG
IMG_6873.JPG
FullSizeRender.jpg