Oppskrift babymat: kylling med søtpotet

P3210665.JPG

Kyllingkjøtt er delikat, lyst, fast og har uendelige variasjonsmuligheter. Kjøp kylling av god kvalitet, helst økologisk kylling. Holte Gård, Livèche, Nordgården, Hardangerkylling og Stange er blandt produsenter som leverer Debio-merket økologisk kylling i Norge.

En ny favoritt her i heimen er denne næringsrike middagretten, kylling med søtpotet, fra kokeboken til Margit Vea. Deler oppskriften under;) Søtpotet har god, søt smak, og kan godt spises alene som egen rett. Moser du den med litt smør, økes energiinnholdet. Noen tørre brødsmuler eller smuler fra bunnen av kavringposen kan tilsettes denne retten når den er ferdig.

Jeg laget til 4 porsjoner da denne retten kan fryses. (fra 6 måneder)

Du trenger: 1 søtpotet, 1 gulrot, 50 g brokkoli, 200 gr kyllingkjøtt, evt litt persille eller basilikum og 1 ss kaldpresset olivenolje.

P3210649.JPG

Slik gjør du:

Skrell og skjær alle grønnsakene i terninger. Skjær kyllingkjøttet i mindre terninger, og kok kyllingen i litt kraft eller i vann sammen med grønnsakene til alt er mørt. La kyllingen og grønnsakene renne av, og ta vare på kokevannet. Mos alt sammen og spe med kokevannet til konsistensen er passe. Har du urter tilgjengelig, akn de smake godt i denne retten (salt skal ikke brukes under 1 år). Tilsett olje tilslutt for å øke energinivået i retten.

 

P3210667.JPG