mitt første grytebrød

P5080558.JPG

Jeg har lenge, i mange år, hadt lyst å begynne å bake brød fast. Brød er noe man spiser hver dag, og da er det greit å ha full kontroll over hva det inneholder. Så bare det å bytte ut brødet med hjemmelaget kan bidra til en stor forbedring i kosten. Og nå som lille E har begynt å spist brødskivebiter, tenkte jeg at nå må jeg bare starte. Jeg søkte opp grytebrødet til Berit Nordstrand, gikk til innkjøp av jerngryte til Le Creuset og nå er jeg i gang.

P5070555.JPG

Brødet ble veldig vellykket. Så dette må jeg bare fortsette med. Jeg sløyfet selsvsakt honning som er en av ingrediensene da barn under ett år ikke skal ha honning fordi den kan inneholde sporer som kan utvikles til botulisme-bakterier i barnets tarm. I tarmen vil disse bakteriene produsere gift som fører til den svært farlige sykdommen spedbarnsbotulisme.

P5070552.JPG

Visste du at matlaging i støpejern øker jerninnholdet i maten.
Ikke bare varer jerngryter og -stekepanner evig, de kan også bedre jernstatusen.
Mat som tilberedes i jerngryter kan bidra til bedret hemoglobinstatus og forebygge jernstatus eller jernmangel. Effekten avhenger hvordan du tilbereder maten og om den brukes daglig eller bare en gang i blant.
I følge undersøkelser vil både gryter i støpejern og stål kunne øke jerninnholdet i maten. Dette jernet (ikke-hemjern) er tilgjengelig for opptak i kroppen og normalt tar vi opp 1/10 av jernet fra maten.

P5080559.JPG