Sunn og frisk ostekake

FullSizeRender.jpg

-søndagskaken-

Jeg nevnte i et innlegg tidligere at jeg skulle begynne å bake små søte, sunne kaker til søndagene.

Denne kaken baket jeg til forrige søndag, og her har dere oppskriften; (det er jo en passende anledning til å å spise kake i dag også siden det er St.hans aften😃) 

Ingredienser: (til to stk miniformer, eller èn vanlig form 22 cm)

til bunn: fire dråper steviosa flytende med vaniljesmak, 2ss eplejuice,45 g Cocosa Extra Virgin, 2 dl havregryn, 1 dl, valnøtter, 1,2dl fint speltmel og jordbær til pynt.

til ostemassen: 1,5 dl fløte, 200g Philidelphiaost, 0,5dl presset sitronsaft, 7 dråper steviosa flytende med vaniljesmak, 1,2dl melk, 1,2dl yoghurt, 1,5 dl kokende vann, 10 stk gelatinplater (legg i kaldt vann i 5 minutter til de blir myke)

FullSizeRender.jpg

Slik gjør du:

Blandt Steviosa ut i eplejuice. Tilsett smeltet Cocosa. Mal havregrynene og valnøtter sammen i en kjøkkenmaskin. Tilsett mel og bland alt sammen til en deig. Trykk den ned i en kakeform og stek på 180 grader i 15 minutter. Avkjøl.

Pisk fløten til krem og sett kjølig. Pisk Philidelphia-osten lett. Tilsett sitronsaften som er rørt sammen med steviosa. Tilsett melk og yoghurt og rør godt (bruk gjerne mixmaster). Løs opp gelatinplatene i det kokende vannet og avkjøl noe. Pisk det inn i osterøren. Rør inn kremen tilslutt og hell alt over bunnen(e). Sett kaken kaldt til ostemassen er stivnet. Pynt med jordbær.

IMAGE.JPG
FullSizeRender.jpg