9 måneder

FullSizeRender.jpg

Tenk at lille E har levd like lenge utenfor magen som inni nå! De siste 18 månedene i livet mitt, for å ikke snakke om de siste 9(!) har gjort så mye med meg. Jeg har forandret meg, hverdagen har forandret seg og verdiene har forandret seg. Det er helt sant at man får et helt annet perspektiv på livet når man får en baby. En miniatyrutgave av deg selv og den du elsker. Det er også sant at det man så på som utfordringer før, ikke kan måle seg med det man nå ser på som utfordring i hverdagen. Og det er også sant at gleden veier opp for all frustrasjonen over tidsklemma og søvnmangelen. Alle snakker om at det å få en baby, utfordrer forholdet på så mange måter. Regnestykket 1+1= 3 er så beskrivende syns jeg.
Vi mennesker er ikke matematikk. Når to individer møtes og danner et par, skjer det noe mer enn at de blir to. Paret består av to individer,
men sammen blir de en tredje enhet – paret. Vi sier at 1 + 1 = 3. Paret er en egen enhet. Paret har sine minner, gleder, sorger, utfordringer. Parforholdet, ”treeren”, trenger også oppmerksomhet og pleie. Mange kjenner meg og Fredrik hver for seg. Men det er en styrke for oss som par at det finnes noen som tenker på oss som et par, en enhet.

FullSizeRender.jpg

Etter at vi fikk barn, har det blitt så mange relasjoner. Mellom oss som par, mellom hver av oss og lille E, og mellom oss og lille E som en enhet. Det er blitt flere forhold å pleie.

Det er en kunst å balansere mellom individene
i familien, paret og familien som sådan.

FullSizeRender.jpg

Og jeg syns vi har klart oss bra. Lille E utvikler seg bra, følger alle utviklingstrinnene i boka og er blitt et lite menneske med personlighet og meninger. Vi har det veldig bra om dagen, og trives godt i den nye tilværelsen våres. Vi er kommet godt inn i en rutine som alle trives med. Rutiner er gull verdt.

FullSizeRender.jpg