trening som nyttårsforsett?

Trening som nyttårsforsett. Tren for å føl deg vel. Bruk trening som stressavlastning. Jakke dame Norrøna Trollveggen

Mange tenker at de skal begynne å trene i det nye året, men det sklir ut allerede den første måneden, for veldig mange. Men hva med å ikke tenke på trening som å løpe på ei mølle til døden tar deg, eller å løfte så tunge vekter at du ikke klarer å gå ned trappa hele neste uke! Men heller tenk trening som stressavlastning.

Du er kanskje driiit lei allerede over å ha lest alle mulige oppdateringer og statuser rundt om på sosiale media hva gjelder trening, mål og forsetter for det nye året. Men les denne teksten. Jeg skrev den like mye til inspirasjon til meg selv som til dere.

Trening som nyttårsforsett. Tren for å føl deg vel. Bruk trening som stressavlastning. Jakke dame Norrøna Trollveggen

Et vellykket treningsprogram begynner med noen få enkle trinn, slik kan du forbedre din hverdag og forhindre stress. Trening kan fungere som stressavlastning.

Å være aktiv øker mengden av føl-deg-bra-endorfinene og får tankene bort fra hverdagslige bekymringer. Du vet at trening er bra for kroppen din, men du er for opptatt og stresset til å få tid til å trene jevnlig. Her er noen gode nyheter om trening og stress som kan hjelpe deg over dørstokkmila.

Trening som nyttårsforsett. Tren for å føl deg vel. Bruk trening som stressavlastning. Jakke dame Norrøna Trollveggen

Oppdag sammenhengen

Nesten enhver form for trening, fra løping til aerobic til yoga, kan fungere som stressavlastning. Selv om du ikke er en idrettsutøver, men er kort og godt ute av form, så kan litt trening og aktivitet gjøre mye for å redusere stresset du bærer på. Oppdag sammenhengen mellom mosjon og redusert stress og hvorfor trening bør være en del av din stressmestring.

Mosjon og stressmestring

Trening og mosjon bedrer din generelle helse og din følelse av velvære og setter mer futt i deg hver dag. Trening har også noen direkte stress-fordeler:

Trening som nyttårsforsett. Tren for å føl deg vel. Bruk trening som stressavlastning. Jakke dame Norrøna Trollveggen

Det øker dine endorfiner.

Fysisk aktivitet bidrar til å øke produksjonen av hjernens nevrotransmittere, som kalles endorfiner. Denne følelsen kalles ofte "runner's high", men en gåtur i naturen kan også gi den samme følelsen.

Det er meditasjon i bevegelse.

Etter en løpetur eller noen hundre meter i bassenget, vil du ofte oppleve at fokuset på kroppsbevegelsene gjør at du glemmer dagens frustrasjoner. Når du regelmessig begynner å legge bak deg stresset gjennom bevegelse og fysisk aktivitet, vil du ofte oppleve at fokuset på en enkel treningsoppgave, og den resulterende energien og optimismen dette gir hjelper deg til å bli rolig og mer konsentrert i alt du gjør.

Trening som nyttårsforsett. Tren for å føl deg vel. Bruk trening som stressavlastning. Jakke dame Norrøna Trollveggen

 Det bedrer humøret.

Regelmessig trening kan øke selvtilliten og senke symptomer assosiert med mild depresjon og angst. Trening kan også forbedre søvnen, som ofte forstyrres av stress, depresjon og angst. Alt dette bidrar til å redusere stressnivået og gi deg en følelse kontroll over din kropp og ditt liv.

Slik kommer du i gang

En vellykket treningsprogram begynner med noen få enkle trinn.

Trening som nyttårsforsett. Tren for å føl deg vel. Bruk trening som stressavlastning. Jakke dame Norrøna Trollveggen. Emmaljunga NXT 90 Timber

 Gå før du løper.

Bygg opp din kondisjon gradvis. Entusiasmen du får ved å gå i gang med å trene kan føre til at du overdriver og at du blir skadet. Helsedirektoratet anbefaler minst 30 minutter aktivitet per dag for friske voksne. Hvis det er lenge siden du har trent bør du starte på moderat nivå og deretter øke aktivitetsnivået i takt med at formen blir bedre.

Gjør det du elsker.

Nesten enhver form for trening eller bevegelse kan øke din kondisjon samtidig som det reduserer stress. Det viktigste er å velge en aktivitet som du liker som for eksempel turgåing, jogging, sykling, yoga, hagearbeid, vektløfting og svømming.

  Prioriter trening.

Selv om et aktivt liv kan gjøre det nødvendig at du trener på morgenen den ene dagen og på kvelden den neste, er det viktig at du setter av tid til bevegelse og trening hver dag slik at det blir en rutine i livet ditt.

Trening som nyttårsforsett. Tren for å føl deg vel. Bruk trening som stressavlastning. Jakke dame Norrøna Trollveggen. Emmaljunga NXT 90 Timber

Så nå har jeg hvertfall en plan på hva mitt mål er, og det gjenstår bare å starte. Jeg har hvertfall en veldig god turvenn, som har lyst å bli med hver eneste dag. -det finns ikke surmulig og heller ingen unnskyldning om dårlige dager;)

Trening som nyttårsforsett. Tren for å føl deg vel. Bruk trening som stressavlastning. Chihuahua en perfekt turvenn