ung i operaen

antrekksbilder på terassen, dalabukta Klar for Opera i Kristiansund, Rigoletto

-Rigoletto-

Merkelig nok endte jeg opp på Opera i år også. Jeg har egentlig aldri planer om å delta på Operafestukene i Kristiansund, men de siste seks-syv årene har jeg på en eller annen måte fått meg billett. Jeg har vært bak scenen på sminkerommet og vært frivillig hjelpende med makeup og hår gjennom frisørlinja, jeg har blitt invitert med av banken og andre bedrifter i byen og i år hadde en venninde en billett å gi bort til meg og jeg takket ja. -Ja til å være sosial og ja til å være med på det som skjer. Forskjellen i år fra tidligere år var at denne billetten var en «ung i Operaen»-billett som inkluderte vorspiel med fingermat og drikke og aller viktigst en intro av selve handlingen. Det er et must om man skal på Opera spør du meg, for det er nesten umulig å høre hva de synger. Jeg blir fascinert over at noen menneskekropper klarer å lage en slik lyd ut av seg. Det er jo helt fantastisk at det går an å lage en en slik lyd organisk ved hjelp av luft.

antrekksbilder på terassen, dalabukta Klar for Opera i Kristiansund, Rigoletto
antrekksbilder på terassen, dalabukta Klar for Opera i Kristiansund, Rigoletto
antrekksbilder på terassen, dalabukta Klar for Opera i Kristiansund, Rigoletto
antrekksbilder på terassen, dalabukta Klar for Opera i Kristiansund, Rigoletto

Jeg er ikke særlig musikalsk av meg og har heldigvis funnet ut for mange år siden at de tonene som kommer ut av meg ikke er noe for offentligheten og forbeholdt bæ bæ lille lam innenfor husets fire vegger.

IMG_8409.JPG

Vel, jeg kan krysse av på «listen» at jeg har vært på et av verdens mest kjente Operastykker.  

antrekksbilder på terassen, dalabukta Klar for Opera i Kristiansund, Rigoletto