kjære bestemora mi

Gratulerer så mye med dagen din. Hele 70 år blir du i dag. Men du er fortsatt like sprek som en ungdom, til tross for at du aldri har gått en meter på tredemølla, men hva skal du med den når du har vaskebøtta di.

Jeg husker da jeg var lita å ønsket meg skala dukkehus. Jeg skulle få komme til deg å vaske for å tjene meg opp penger til det. Men hver gang jeg kom, hadde du vasket ferdig og laget mat til meg. Jeg fikk bokstavelig talt penger for å komme å spise. Jeg har også hørt at du en gang i tiden hadde skaffet dere vaskehjelp, og at dagen før vaskehjelpen skulle komme hadde du satt alle mann i huset i full vigør for å vaske og rydde, for det kunne ikke se «sånn her ut» hjemme hos dere før vaskedama kom. Jeg ler enda! Du er så god. 

Alle skulle hadt ei dame som deg i livet sitt. Jeg ser veldig opp til deg, og det gjør mange andre også. Du er et godt forbilde, har en arbeidsmoral som ikke ligner noe og et multitaskningsnivå mange bare kunne drømt om. Hvem andre er det som kan sparkle en vegg, steke vafler og fortelle rørleggeren hvilket rør som skal byttes ut… på en og samme tid?? Jo, du!

Jeg kunne ringt deg å bedt deg på kaffe og kake, men det har du takket nei til. Hadde jeg spurt deg om du ville hjulpet meg og vasket tak og pusset vinduer hadde du stilt opp på minuttet med fullt utstyr. Dét er deg i et nøtteskall. Du står alltid på pinne for å hjelpe andre.

Du vet alt og har alltid et godt råd. Du har et svar å komme med uansett hva jeg spør deg om. Du forteller historier så godt at jeg føler jeg har vært på kino etterpå. Jeg kan le så krampa tar meg.

Det er ingen som leverer så god takeout-mat som deg. Tenk å få hjemmelaget kjøttboller på døra i profesjonell innpakning på en søndag.

Du har også feiret gullbryllup med bestefar, det står det respekt av. Det er ikke mange som får oppleve det, og færre blir det vel, i denne moderne tiden. Gull er det mest kjente metallet, de fleste i verden har et eller annet forhold til gull.. gull har en høy verdi og lang varighet. Akkurat som det forholdet dere lever i og har holdt ut så lenge med. Et halvt århundre! Applaus.

FullSizeRender.jpg

Jeg kunne lagt med et helt kollage med bilder for vi har så mange opplevelser sammen, både høyt og lavt. De fleste er vel kanskje med en malerkost i hånda. Å pusse opp kan du. Men valget på bildet falt på da vi var på jobbreise med frisørsalongen på Cruise i Caribbean for noen år tilbake.

FullSizeRender.jpg

Apropos jobb; nå har du pensjonert deg (hvertfall nesten, hehe) Du har slått alle rekorder på å være frisør. Hele 55 år har du jobbet med å fikse hår og gjøre andre glade og fornøyde. Det er det ikke mange som kan si. -snittalderen er jo 34 år!!! Du har knust gjennomsnittet med høy margin.

Du er unik.