Å reise med tog

IMG_0770.JPG

Hei til deg midt i påsken. Jeg håper du sitter utendørs å nyter, for været er fantastisk. Jeg og E har tilbringt et døgn på hytta alene og sitter nå på toget på vei til Lillestrøm hvor mamma og pappa skal plukke oss opp med bil for å kjøre videre til Larvik. Dem kjørte tidlig i går for å ta turen innom Sverige for å se lillebror spille kamp for sitt nye fotballag der.

IMG_0772.JPG
IMG_0771.JPG

Å ta toget gikk helt strøkent, så all den energien jeg har brukt på å grue meg til dette var bortkastet. Jeg har reist mye med fly med lille, og det er jeg så trygg på, men tog har jeg nesten aldri reist med og har hadt forestillinger om at det er så skummelt. Togene kommer og går så raskt. Jernbanen er bare et steg unna perrongen uten gjerder. Og man må passe på tiden å gå av på rett stopp. På fly er det liksom så selvsakt at man skal gå av når flyet har landet😉 -nå hørtes jeg sikkert ut som tidenes amøbe, men med ei lita ei på reisen og inne i ei vogn med bare leker, film og bøker er det lett å glemme tiden å miste et stopp. Toget venter ikke på noen (så det gjelder å være på rett plass til rett tid. Vel, vi møtte opp på togstasjonen en time før!) og i følge statistikk er det togulykker det skjer flest av og som regnes som det skumleste fremkomstmiddelet. Jeg har hadt flere netter med mareritt om togulykker før denne turen. Jeg kjenner ekstra på dét fordi jeg har med meg lille. Hun stakkars kan ikke si eller bestemme noe, hun bare er med og tror hun er trygg så lenge hun er med mammaen sin. Men igjen, man kan ikke stoppe å leve selv om man har fått barn. -og de fleste ulykker skjer jo i hjemmet!

IMG_0773.JPG
IMG_0775.JPG

Vi har kost oss på toget. Lekt i togets egen lekevogn og spist lunsj i togets cafévogn. Nå ser vi frem til barnedåp.

IMG_0774.JPG
IMG_0776.JPG