Uteområdet på tegnebrettet

IMAGE.JPG

Nå er tiden her for at vi endelig skal starte med uteområdet. Nå er snart alle naboene rundt oss ferdige utenfor hos seg og det er blitt så fint, så jeg skjemmes litt over de halvdøde Thujaene som står rundt hushjørnene her🙈

IMG_2384.JPG

Jeg måtte le. For noen dager siden ringte det på døra. Det var en mann som kom fra et asfalt byrå (Kontakten tidligere med han har foregått via mail med Fredrik) og lurte på om vi skulle ha asfalt som det var snakk om på mail. Men det komiske i det hele var at når jeg åpna døra så lurte han på om foreldrene mine var hjemme for han skulle ha snakket med de om asfalten som skal legges her. Altså, man kan ta slike situasjoner som et kompliment på at man ser ung ut, men hallo!! Det var dumt jeg ikke hadde lille E på hofta her. Det ville kanskje tatt bort hans tro på at jeg var jentungen i huset med mindre han ville trodd det var lillesøstera mi da. Mulig han hadde snakket med renovasjonsmannen som var her for å tømme søppelet og jeg måtte få hjelp til å trille frem søppeldunken da den var så tung og fikk beskjed om å drikke mere tran. -neida, dette ble et stort sidesprang her.


Vi har nå hadt to sesonger på å bestemme oss for hvordan vi skal ha det på eiendommen vår. Om vi skal gå for asfalt, belegningsstein, gress eller elementer av alle tre sorter. Om vi skal ha gjerde, endten i treverk eller glass, om det evt gjerdet skal stå på naturstein eller en støpt mur og om vi skal plante hekk eller trær. Her må vi også sette oss inn i hva som er lovregulert hva gjelder høyde på gjerde/hekk/trær som plantes nært nabogrensen. Og også sette oss inn i hva som vil vokse og trives her ved kysten i saltvann, vær og vind.

IMAGE.JPG
IMAGE.JPG

Opparbeidelse på uteområde er ingen ting å spøke med; det er permanent og veldig dyrt derfor må det være gjennomtenkt.

IMG_2386.JPG
IMG_2387.JPG
IMG_2385.JPG

Vi har hadt et firma på befaring her og venter nå spent på pristilbud. Om kveldene har vi drevet å tegnet mange skisser på hvordan vi ønsker å ha det. Jeg gleder meg til alt blir ferdig. Jeg har såvidt begynt å plante noen planter. Jeg syns det er kjempefint med slik «bonderomanarisk» blomsterstil med hengeplanter med rosa blomster. Japansk kirsebærtre har alltid vært en liten drøm å være eier av, men til dette huset så må vi ha en litt strammere stil. -Grønn kantede busk og stilrene trær og planter. Jeg er også veldig inspirert av kaktuser og palmer som vokser i sydligere strøk, og da jeg kom over disse plantene på Mester Grønn her om dagen måtte de bare bli med meg hjem. -Ja, disse to inn i min lille Alfa Romeo😂Palmeliknende planter som kan trives i våres miljø. De heter forresten Dracaena Indivisa, for de som lurer.

IMG_2371.JPG
IMG_2369.JPG
IMG_2388.JPG