-inneholder reklame

dato: 06.05.14

Les før tur: -klikk her!

Værvarsel: klikk her!

-om dette fjellet-

Dronninkrona ligger mellom Sunndalen og Innerdalen og er et meget populært turmål. Spesielt på vårskiturer. Ved normale vintersesonger er toppen tilgjengelig på ski til slutten av mai. Foruten den fantastisk utsikten fra toppen er det den lange stigningen på nesten 1000 høydemeter opp til Sandvikhaugen som gjør fjellet så populært for skiturer. Det kan være litt tungt oppover. Men slitet blir glemt når du kommer opp bakken og får utsikten ut mot Vinnubreen og Sunndalsfjorden. Fra toppen ser du rett over på Kongskrona og store deler av Vinnubreen som er fylkets største isbre.

-kilder:www.mr.fylke.no

-adkomst-

Kjør Rv70 mellom Sunndalsøra og Ålvundfjorden. Ta av ved Ålvundeid mot Innerdal. Følg veien ca 5,2 km til merket parkeringsplass på høyre side av veien ved Dalsbøen.

-løypebeskrivelse-

Vanligvis er det spor å følge opp lia. Men er du først ute går du fra gården ved Dalsbøen, langs bekk ca 100 meter før du begynner å gå opp lia. Du skal nå toppen av lia omtrent hvor høyspenten runder kanten inn mot Sandvikdalen. Hvis det er snøfritt i lia går det fin sti på østsiden av bekken opp lia. Når du kommer over tregrensa fortsetter du i sørlig retning til terrenget flater ut. Da begynner du å skrå opp bratta. Du skal komme opp på det laveste punktet syd for Sandvikhaugen. Videre fortsetter du langs ryggen frem til toppen av Dronningkrona. Nedkjøring samme vei som opp. Alternativ nedkjøring ned første dalen til skikjørers venstre(på vei ned fra toppen). Må på med feller igjen og følg høyspentmaster tilbake igjen. Fint å skrå litt oppver mot Sandvikhaugen for å få inn litt bonuskjøring.

Dronningkrona, 1816 moh
Dronningkrona, 1816 moh

-kartbeskrivelsen er stiplet opp av Fredrik T. Albertsen

-Høydeprofil-

(basert på stiplet linje i kartbeskrivelsen over)

Dronningkrona, 1816 moh

-personlig opplevelse-

Dette var min (Karinas) første topptur. Starter brått kan man si. Men det var en helt fantastisk tur. Det sier litt om været når man både kan skifte til tørt tøy og spise nista på toppen. Vi var en gruppe på 5 stk. Siden dette var min første tur, viste jeg lite om det å spare på energien på vei oppover, og hadde derfor veldig lite til overs på nedturen. Jeg hadde aldri tenkt over at å "bare renne nedover på ski" var så tungt. Jeg hadde også et lite fall, og minisken røyk. Heldigvis gjorde det ikke så vondt som man skulle trudd, og fullførte nedrennet.

-bildedryss-

-Fredrik og Karina