dato: 16.02.16

Les før tur: -klikk her!

Værvarsel: klikk her!

-om dette fjellet-

Fra toppen av Harstadfjellet ser du store deler av kysten mot Sunnmøre og Trøndelag. Mot øst og sør har du utsikt mot Trollheimen, Sunndalsfjella, Romsdalsalpene og er du heldig med sikten, vil du også dra kjendsel på fjellene på Sunnmøre.

-adkomst-

Ta av fra E39på Astad ca 1 km fra Batnfjordsøra sentrum. Ta så til venstre og følg veien inn ca 1-1,5km og parker lang sveien. Ofte brøytet opp parkeringsplass for ivrige skiturister.

-løypebeskrivelse-

Dette fjellet gir deg ikke så mange rutealternativer, iværtfall på vei opp. På nedturen er det også vanskelig å unngå eksponert terreng og man har ikke så mange "escape" muligheter hvis det går større ras. Sett deg inn i forholdene. Sjekk reg.obs for observasjoner om lokale forhold da regionsvarsel(varsom.no) kan være litt misvisende i noen tilfeller(mildere og generelt sett færre lagdelinger så langt ut mot kysten).

Gå over jordet og følg traktor/hyttevei opp til ei hytte ca 300 høydemeter oppi lia og fortsett rett på. Herfra flater det litt ut og etterhvert krysser du fjellsida mot nord. Pass på de rasutsatte partiene på vestsida. Siste pariet mot toppen holder du mot høyre (øst). Det er som oftes en snøskavel på toppen. Hold derfor mot høyre for å komme opp. Mange muligheter for variert nedkjøring og dropp flere steder på vei ned. Vær obs på skredfare da dette fjellet er rasutsatt.

-kilder: mrfylke.no/stikkut.no

-Kartbeskrivelsen er stiplet opp av Fredrik T. Albertsen

-høydeprofil-

(basert på kartbeskrivelsen over)

-bildedryss-

-Karina og Fredrik