Dato:22.11.15


-om dette fjellet-

Reinsfjelelt er et kjent landemerke på Nordmøre med den store tv-masta på toppen. Fjellet er også populært som turmål både sommer og vinter. Den mest vanlige løypa opp er langs veien fra Torvikdalen.
Fra toppen på 994 meter over havet får du en flott utsikt over store deler av Normøre. Er du ivrig på toppturer kan Reinsfjellet anbefales tidlig i sesongen. Da det er mulig å gå opp langs veien selv om det er lite snø. I huset ved trimposten er det mulig å gå innendørs for å komme i le hvis det ikke er sol. Det anbefales ikke å gå nærmere masta enn trimposten på grunn av fare for isfall.


-løypebeskrivelse-

Her er det meget lett å finne frem til toppen. Du følger bare veien helt opp. Over tregrensa er det staker langs veien, så du finner frem selv om det er dårlig sikt.
Nedrennet legger du først øst for veien. Ved ca 800 høydemeter krysser du veien og følger terrenget ned til skoggrensa før du kommer inn på veien igjen.
Et litt brattere alternativ er å stå rett ned fra toppen i sørøstlig retning. Her kan det være litt mer skredutsatt, og du må litt opp igjen for å komme inn på veien ved ca 600 høydemeter.


-adkomst-

Kjør fylkesveien mellom Torvikbukt og Heggem. Ta av der det står et skilt merket ”Reinsfjell”. Kjør ca. 50 meter, og det er en liten parkeringsplass på venstre side av veien.

-kilder:www.mr.fylke.no


-fakta-

Total høyde: 994 moh

Starter å gå på: ca 200 moh

Værmelding denne dagen:

Skredvarsel denne dagen:3

vår tid opp: 3 timer

 

 


-personlig opplevelse-

Plana var å gå opp langs stikkene (det er en vei hele veien opp med brøytestikker)og renne ned på østsiden som er et bedre nedrenn for skikjørere. Men været snudde på vei opp og sikten ble dårlig. Grunnen til at vi fullførte turen til tross for dårlig sikt var fordi vi hadde referansepunkter i hver påle. Men siden sikten var så dårlig måtte vi renne ned samme vei. Noe som var litt kjedelig, men det tryggeste valget. Vi var kalde og sultne da vi ankom toppen. Vi gikk inn i hytten som er plassert noen meter fra masta, for å spise nisten. Det var litt spesielt, for fra den hytten går det et stort rør under bakken og opp til masten. Det er som en underjordisk gang som er belyst. Rimelig spesiell opplevelse da alt vi hadde sett den siste timen kun var snøfokk.

 


-bildedryss-

-Karina og Fredrik