-inneholder reklame

dato: 19.05.14

Les før tur: -klikk her!

Værvarsel: klikk her!

-om dette fjellet-

Fantastisk skifjell med lang vintersesong.
Trolltind med sine 1347 høydemeter ligger på grensa mellom Nesset og Sunndal.
En skitur til Trolltind er mulig helt fra oktober til slutten av mai.

kilde: mrfylke.no

-adkomst-

Følg Rv62 mellom Sunndalsøra og Eidsvåg. Ca 100 meter fra åpningen av tunnelen ved Jordalsgrenda tar du opp bomveien veien som går langs Jordalselva. Veien er vinterbrøytet opp til demningen hvor det er muligheter for parkering.
Ved lite snø er det mulig krysse demningen og fortsette videre oppover til veien stopper. Søk gjerne opp "Trolltindveien" på facebook for status på om veien opp er brøytet.

-løypebeskrivelse-

Fra parkeringsplass setter du kursen inn mot Nordmørsskaret. Når du kommer nesten inn til fjellet som ligger nord for Nordmørsskaret går du bratt opp i vestlig retning helt opp til kanten.
Når du kommer opp på kanten ser du toppen av Trolltind. Gå videre rett mot toppen. Det siste stykket kan du ta av deg skiene og går til fots rett opp, eller du kan gå nedenfor toppen og gå helt opp på ski fra nordøst

Langs løypa til Trolltinden er det normalt ikke stor skredfare, men i bratte skråninger vil det alltids være en risiko for skred ved spesielle snøforhold. Er det usikkerhet rundt dette bør du ikke gå opp siste bratte bakken til toppen. Du bør også unngå å komme for nær bratta mot toppen som ligger ved Nordmørsskaret.

oversikt.png

-Kartbeskrivelsen er stiplet opp av Fredrik T. Albertsen

 

-Høydeprofil-

(basert på kartbeskrivelsen over)

-personlig opplevelse-

Jeg og samboern bestemte oss for å gå på en topp-tur igjen. Og valget falt på Trolltind i Møre og Romsdal. Det er ikke mange toppene som har mere snø igjen i nærområdet, så valget var egentlig ganske enkelt. For å komme til dette fjellet kjørte vi i bil i litt over en time. Og deretter måtte vi gå en liten time med skiene på ryggen, da det har smeltet veldig mye snø.

Vi nådde toppen tre timer senere. Toppen på Trolltind er såpass bratt, så den siste biten måtte vi gå opp uten skiene på bena. Vi var veldig heldig med været. Så toppen var nærmest vindstille. Men på tross av den varme temperaturen, var ikke kvaliteten på snøen like bra. Men det gikk greit;)

Vi hadde med oss ostekake fra 17 mai, som vi spiste på toppen. -Spesielt. På toppen kunne vi også se Dronningkrona, som var den forrige turen vi var på.

-bildedryss-

-Karina og Fredrik